Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μια κάποια λύση...


-- Τί κάνεις; γιατί σταμάτησες; τον ρώτησε με έκπληξη και αγωνία, καθώς φρενάρισε απότομα, σταματώντας δεξιά, απέναντι απ’ το διυλιστήριο της ΕΚΟ. 
Αφήνοντας το αυτοκίνητο σε λειτουργία και με τα φώτα αναμένα, άνοιξε την πόρτα και βγήκε στη μέση του άδειου δρόμου, κάνοντας σινιάλο με τα χέρια για να σταματήσει το αυτοκίνητο που τους ακολουθούσε.
-- Μείνε εκεί, της πρόσταξε με αυστηρότητα, με την προσοχή του στραμμένη στο άλλο αυτοκίνητο, που σταμάτησε μαλακά δυό μέτρα μπροστά του.
Παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της να σταματήσει και να επιστρέψει στο αμάξι του, εκείνος κινήθηκε γρήγορα στην πλευρά του οδηγού. Ήταν ένας μπάρμπας που τον κοίταγε με απορία, κατεβάζοντας το τζάμι. Στο πλάι του μια ηλικιωμένη χοντρή, που ήταν πιο ψύχραιμη.
-- Τί πάθατε καλέ; ρώτησε η χοντρή με τσιριχτή φωνή.


Το πρώτο κρύο του Δεκέμβρη περόνιαζε τα κόκκαλά του. Μαζί και η βαρειά υγρασία του ημιορεινού Μελισσοχωρίου καθώς την περίμενε να βεβαιωθεί, πως θα μπεί ασφαλής στη βίλα των γονιών της, που ήταν πνιγμένη στο πράσινο. Τα δάχτυλά του είχαν παγώσει και το σαγόνι του είχε μουδιάσει. Άκουσε, μέσα στη νυχτιά, ανάμεσα στα ζωηρά γαβγίσματα των γύρω σκύλων, να χτυπά το κουδούνι της εξώπορτας. Στην αυλή, ένα φυσικό τείχος από τρία ψηλά κυπαρίσσια και δυό κέδρους τον εμπόδιζαν να βλέπει. Λίγα λεπτά μεσολάβησαν και μάντεψε πως στην εξώπορτα ήταν ο πατέρας της, που την υποδέχτηκε. Τα σκυλιά απ’ τις γύρω βίλες συνέχιζαν να αλυχτούν πεισματικά. Μπήκε στ’ αυτοκίνητο και έβαλε μπροστά τη μηχανή. Κάπου πολύ κοντά ήταν και το σπίτι ενός φίλου του οδοντίατρου. Δεν θυμόταν που ακριβώς, θυμόταν ωστόσο πως υπήρχε ένας δρόμος που θα τον ανέβαζε σύντομα στο Ωραιόκαστρο. Οδήγησε ερευνώντας με προσοχή την σκοτεινή περιοχή κι όταν ανέβηκε στο τελευταίο ύψωμα, φωτίστηκε κι απλώθηκε σαν λαμπερός πίνακας ζωγραφικής μπροστά του ολάκερη η πόλη. Στο θερμόμετρο του αυτοκινήτου η ένδειξη της εξωτερικής θερμοκρασίας έδειχνε -3,5 βαθμούς. Κόντευε τρείς τα ξημερώματα και δυστυχώς, δεν θα ‘βρισκε κανένα μπαρ ανοιχτό για να σβήσει τη σφοδρή του επιθυμία για δυνατό αλκοόλ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: